时间：2017-04-05 15:45:32本文内容及图片来源于读者投稿,如有侵权请联系xuexila888@qq.com 思晴 我要投稿
Questions 1 and 2 will be based on the following news item.
A. Most flights are delayed due to bad weather.
B. All US airline controllers are not on duty.
C. Most flights are punctual now.
D. Air travel in Washington got back on track.
A. The lawmakers didn't help them.
B. They took unpaid leave.
C. They are forced by wage reduction.
D. The government blamed them.
Most flights were on schedule, as US air travel got back to normal. This came after a week of growing passenger frustration and airline delays caused by not having enough air traffic controllers on duty. Lawmakers in Washington moved swiftly to solve the problem - and reduce the effect of mandatory spending cuts which had forced 15-hundred air traffic controllers a day to take unpaid leave.
Transportation officials say the shift in funding also will keep 149 air-control towers at smaller airports open. Despite the move restoring full strength to the nation's air traffic control system, both political parties in Congress continue to blame each other for the forced spending cuts.
Q1. What do we know about US air travel?
Q2. What is the direct reason caused air traffic controllers not enough?
根据开篇第一句：Most flights were on schedule, as US air travel got back to normal. "航班已经能够照既定计划起飞，美国航空重新恢复正常"可知，答案应为C. Most flights are punctual now.(大部分航班现在能够准点到达);根据后文可知，航班延误不是因为天气，所以A选项错误;根据airline delays caused by not having enough air traffic controllers on duty.可知，航班延误是因为没有足够的人手，而不是所有人手都失职了，B选项为片面绝对化，排除;D选项注意细节，全文是美国航空恢复正轨，并不仅仅是华盛顿航空回归正常，排除。
根据Lawmakers in Washington moved swiftly to solve the problem - and reduce the effect of mandatory spending cuts which had forced 15-hundred air traffic controllers a day to take unpaid leave.一句可知，空中交警因为受强制削减开支的影响导致被迫休无薪假期，从而最终导致空中交警不够。A选项为故意曲解，听力中是指出立法者在问题出现后立即进行解决，但并不是不帮助导致人手不够;C选项是间接原因，而非直接原因;D选项为无中生有。